top of page
  • Anastasia Saramourtsi MBA, MSc

Είστε Νέος Αγρότης; Μάθετε τα Οφέλη της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής


Οι αυξανόμενες απαιτήσεις για την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων αλλά και η σταδιακή υποβάθμιση του περιβάλλοντος οδήγησαν στην καθιέρωση του Κώδικά Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (ΚΟΓΠ).

Ο Κώδικας Ορθής Γεωργικής Πρακτικής απευθύνεται προς όλους όσοι ασχολούνται µε γεωργοκτηνοτροφικές δραστηριότητες και ουσιαστικά αποτελεί έναν οδηγό που υποδεικνύει µεθόδους και τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος και διατήρησης του σε αειφόρο παραγωγή. Στόχος της είναι η παραγωγή υψηλής Ποιότητας Γεωργικών Προϊόντων μέσω κατάλληλων πρακτικών και καλλιεργητικών μεθόδων.

Τα AGRO 2-1 και AGRO 2-2, θέτουν τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Γεωργική Παραγωγή.

Οφέλη από την εφαρμογή ενός Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Γεωργική Παραγωγή κατά AGRO 2-1, AGRO 2-2 είναι μεταξύ άλλων:

  • Ασφαλή Προϊόντα με Σήμανση Ποιότητας (ΑGROCERT)

  • Διεύρυνση μεριδίου στην Ελληνική Αγορά - Supermarkets, εισαγωγείς, διανομείς κ.α

  • Η επίτευξη μεγαλύτερης συμμόρφωσης με τις νομικές απαιτήσεις και τους κανόνες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής

  • Μείωμένη χρήση λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών προϊόντων - Μείωση του Κόστους Παραγωγής

  • Διεύρυνση μεριδίου σε Διεθνείς Αγορές – Εξωστρέφεια Επιχείρησης

  • Διαφήμιση του προϊόντος - Προστιθέμενη αξία

Τα AGRO 2-1 και AGRO 2-2 μπορούν να εφαρμοστούν από γεωργικές εκμεταλλεύσεις κάθε δυναμικότητας ακόμα και από μεμονωμένους παραγωγούς.

Aποτελεί ένα στρατηγικό εργαλείο διαφήμισης και οργάνωσης τόσο ενός Παραγωγού όσο και µιας Οµάδας Παραγωγών και οδηγεί σε περαιτέρω ανάπτυξη µέσα από τη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, ο παραγωγός, ή η οµάδα παραγωγών, είναι σε θέση να τεκµηριώσουν τη Συµµόρφωση τους με τη Νομοθεσία καθώς και µε τους κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (Good Agricultural Practice -G.A.P).

H τάση στην Σύγχρονη Γεωργία είναι η συμμόρφωση με τους κανόνες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής και η πιστοποίηση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Η C-EaRTh consulting προσφέρει τεχνογνωσία, πλήρη υποστήριξη, εκπαίδευση και καθοδήγηση για την εφαρμογή Συστημάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

196 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Συμβουλές για την ελαχιστοποίηση μετάδοσης του COVID-19 στο σπίτι μέσω των τροφίμων.

Παρά τη μεγάλη κλίμακα της πανδημίας COVID-19, μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί μετάδοση του ιού COVID-19 μέσω της κατανάλωσης τροφίμων. Θεωρητικά όμως τα τρόφιμα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έμμεση μό

bottom of page