top of page
  • Anastasia Saramourtsi MBA, MSc

Ολοκληρωμένη Διαχείριση στη Γεωργία


Το Σύστημα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στη Γεωργία συμβάλει στη βιώσιμη Ανάπτυξη και κατ’επέκταση στην Αειφόρο Ανάπτυξη. Στόχος της είναι η παραγωγή υψηλής Ποιότητας Γεωργικών Προϊόντων μέσω κατάλληλων πρακτικών και καλλιεργητικών μεθόδων.

Η εφαρµογή της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις σε συνδυασµό µε την πιστοποίηση του γεωργικού προϊόντος δημιουργεί αυτοµάτως προστιθέµενη αξία στο προϊόν ενώ συγχρόνως συµβάλλει στην επώνυµη αναγνώριση και διαφοροποίηση της γεωργικής εκµετάλλευσης.

Πλεονεκτήματα Εφαρμογής Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης:

  • Ασφαλή Προϊόντα με Σήμανση Ποιότητας

  • Διεύρυνση μεριδίου στην Ελληνική Αγορά - Supermarkets, εισαγωγείς, διανομείς κ.α

  • Διεύρυνση μεριδίου σε Διεθνείς Αγορές – Εξωστρέφεια Επιχείρησης

  • Διαφήμιση του προϊόντος - Προστιθέμενη αξία

  • Μείωμένη χρήση λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών προϊόντων - Μείωση του Κόστους Παραγωγής

  • Κάλυψη των απαιτήσεων των Κανόνων Ορθής Γεωργικής Πρακτικής - Προστασία του Περιβάλλοντος και των Παραγωγών

Το Σύστηµα Ποιότητας αποτελεί ένα στρατηγικό εργαλείο διαφήμισης και οργάνωσης τόσο ενός Παραγωγού όσο και µιας Οµάδας Παραγωγών και οδηγεί σε περαιτέρω ανάπτυξη µέσα από τη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, ο παραγωγός, ή η οµάδα παραγωγών, είναι σε θέση να τεκµηριώσουν τη Συµµόρφωση τους με τη Νομοθεσία καθώς και µε τους κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής (Good Agricultural Practice -G.A.P) δηµιουργώντας έτσι προστιθέµενη αξία και ανταγωνιστικό πλεονεκτήµα στο παραγόµενο γεωργικό προϊόν.

Λόγω των παραπάνω, η τάση στην Σύγχρονη Γεωργία είναι η συμμόρφωση με τους κανόνες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής και η πιστοποίηση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Στην Ελλάδα, τα συστήματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης εφαρμόζονται κυρίως σε προϊόντα φυτικής παραγωγής, όπως μήλα, ροδάκινα, κεράσια, νεκταρίνια, ακτινίδια, σπαράγγια, σταφύλια, δαμάσκηνα, όσπρια, κηπευτικά, ελιές, σιτηρά κ.ά.

Η C-EaRTh consulting προσφέρει τεχνογνωσία, πλήρη υποστήριξη, εκπαίδευση και καθοδήγηση για την εφαρμογή του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο.

39 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Συμβουλές για την ελαχιστοποίηση μετάδοσης του COVID-19 στο σπίτι μέσω των τροφίμων.

Παρά τη μεγάλη κλίμακα της πανδημίας COVID-19, μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί μετάδοση του ιού COVID-19 μέσω της κατανάλωσης τροφίμων. Θεωρητικά όμως τα τρόφιμα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έμμεση μό

bottom of page